Torvegade 7, 1.sal, 3700 Rønne – Tlf.: 3010 8109 – Mail: la@vhhr.dk

 

Erfaringer

harald-havnJeg må da tilstå, at vi var flere, der tænkte, at Klyngeprojektet nok bare var noget smart noget fra ministeriet. Men vi gav det en chance, og det har jeg ikke fortrudt en eneste gang siden. Vi var syv metal- og smedevirksomheder, der gik sammen om et lave et praktikforløb for ledige. 26 ud af 28 fik efterfølgende job i en af virksomhederne. Desuden er vi gået sammen fem virksomheder i et nyt selskab - SteelTechSolutions, hvor vi har ansat en fælles sælger til at vinde markedsandele uden for Bornholm. Vi har hver vores forskellige styrker og fokusområder. Og netop derfor komplementerer vi hinanden så utrolig godt. Jeg har derfor også store forventninger til samarbejdet.

 

- Michael Almeborg, formand for Steel Tech Solutions, direktør Ole Almeborg A/S

 

Vi har i turismeklyngen - med hjælp fra Klyngeprojektet - blandt andet skabt en fælles bookingportal, enjoybornholm.dk, der skal gøre det lettere for øens gæster at tilrettelægge deres ferie. Det er vores håb, at fælles markedsføring og et fælles bookingsystem vil resultere i et øget salg af overnatninger og oplevelser på Bornholm, og at flere folk vil besøge øen også uden for højsæsonen. Vi forventer, at samarbejdet vil kunne mærkes på bundlinjen allerede i den kommende sæson.

 

- Klaus Juhl, formand for turismeklyngen, direktør for Hotel Friheden i Sandkås

 

For vores klynge har Bornholms vision om at blive en "Bright Green Island" stor betydning. Vi arbejder derfor sammen om at påvirke de lokale rammebetingelser, der kan øge mulighederne for bæredygtigt byggeri. Som klynge har vi i dag opnået en position, hvor politikerne af sig selv spørger os til råds. Det betyder, at vi er kommet meget tættere på beslutningerne og har fået mere indflydelse. Vi er for eksempel med helt fra begyndelsen, når nye lokalplaner skal udarbejdes og sendes i høring. Som klynge er det også lykkedes os at få sat grønt byggeri på skoleskemaet hos relevante uddannelsesinstitutioner. Og vores arbejde med grønt byggeri har resulteret i udviklingen af passivhuset 'Bright House', som jeg ser store perspektiver i.

 

- Hans Aage Steenberg, formand for bygge- og anlægsklyngen, direktør Steenbergs Tegnestue

Nyhedsbrev

Hold dig opdateret om udviklingen i de bornholmske klynger, og om hvordan projektet skrider frem.